Când intri în zona păstrăvului de sub cetate, timpul pare să stea o vreme în loc.
Drumul până aici nu este drept, sunt multe ocolișuri care te poartă printr-un tărâm de poveste ca pe un drum inițiatic și, înainte să zărești păstrăvii, zărești pădurea de aluni,
în frunzișul căreia, vara, se adăpostesc de arșiță păsări ciripitoare ce par a prinde grai în umbra tăinuitoare a acestor arbori.
Nici drumul nostru până aici, în Bologa, nu a fost fără încercări și ocolișuri. Când cauți să te desprinzi de goana timpului de la oraș, de agenda plină și ziua parcelată în porții mărunțite și tot mai înghesuite de timp, când lași în urmă spațiul corporatist, trebuie mai întâi să regăsești un alt timp, să te conectezi la un alt ritm, care nu mai este cel al orașului, ci al naturii. Și dacă reușești asta, lumea aceasta nouă începe încet să te primească în sânul ei. Multe ținuturi am cutreierat până am ajuns să găsim locul păstrăvului, dar, odată ce am ajuns aici, lucrurile au început să se așeze. Deși pornisem de ceva vreme la drum, în sfârșit ne găsisem și noi locul.
Așa a început povestea păstrăvului de sub cetate. La ‘gura apelor’ de munte, unde păstrăvul nostru înoată în una dintre cele mai curate ape ale Europei, filtrată prin straturi de rocă și adusă în bazinele special construite ca, prin designul circular și baza conică, să-i asigure păstrăvului un habitat în care, la fel ca în râuri, să poată înota în voie împotriva curentului.
Ajutați de natură și de crezul că astăzi, mai mut ca oricând, o afacere de succes trebuie să aibă la bază principii etice și că este necesar ca alimentația să susțină starea de sănătate a noastră și a copiilor noștri, ne luăm angajamentul că produsul pe care vi-l oferim va răspunde întotdeauna celor mai înalte standarde de calitate, susținute atât de certificarea ecologică, cât și de virtuțile recunoscute de clienții noștri.